info@mysacredcrystals.com

My Sacred Crystals


Klanten die een Sacred Crystal Sound behandeling hebben ontvangen, hebben veel stilte ervaren tijdens de behandeling.


Dus, wat is de rol van stilte hierin?


De stilte is waar de Sacred Sounds vandaan komen. Het is niet alleen een afwezigheid van geluid in de ruimte waar de behandeling plaatsvindt. Het reflecteert de stilte van het bewustzijn van de beoefenaar. Het is net een oceaan, voor altijd aanwezig en vrij, een golf dat begint op te komen en zich voortbeweegt. Het komt op om zijn lied te zingen en dan weer samenkomt met de oceaan in het voor altijd aanwezige Nu.


Tegelijkertijd, komt het geluid voort en verzadigd de ruimte en 'omarmt' de klant en brengt het samen tot hun kosmische oorsprong, een staat van het laten herinneren wie wij daadwerkelijk zijn. Alles komt neer op de stilte, de Oorsprong en de basis van geluidloosheid. 


Er wordt met onderstaande kristallen (door mij) gewerkt:


1. Calciet 

IMG 6255


Oranje calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en neerslachtigheid. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen (bijvoorbeeld ziekte van Crohn en obstipatie) en galblaas. Tijdens de zwangerschap kan oranje calciet de ontwikkeling van de foetus ondersteunen en ochtendmisselijkheid verminderen.

 Chakra: heiligbeen (2e)

* uitwerking van de kristal is persoonsgebonden (dus kan afwijken van bovenstaande omschrijving) 


2. Rozekwarts  

IMG 6257


Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Fysiek heeft de steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid. Tenslotte helpt het bij ouderdomskwalen zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

Chakra: Hart (4e)

* uitwerking van de kristal is persoonsgebonden (dus kan afwijken van bovenstaande omschrijving) 


3. Pyriet

IMG 6256


Pyriet is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Pyriet stimuleert de werking van de lever, helpt bij doorbloedingsstoornissen (bv. spataderen) en bevordert de vorming van rode bloedlichaampjes. Pyriet zonnen hebben een sterke pijnstillende en krampopheffende werking (bijvoorbeeld bij menstruatieklachten).

Chakra: Basis chakra (1e)

* uitwerking van de kristal is persoonsgebonden (dus kan afwijken van bovenstaande omschrijving) 


4. Amethist 

IMG 6258


Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

Chakra: Voorhoofd (6e) en kruin (7e)

* uitwerking van de kristal is persoonsgebonden (dus kan afwijken van bovenstaande omschrijving) 


Onderstaande 3 kristallen worden, naast de bovenstaande 4 kristallen, gebruikt bij de groepssessies.


5. Fluoriet

IMG 3575-1


Fluoriet is een beschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in ons leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend. De steen bevordert de concentratie, zorgt voor een snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met al aanwezige kennis. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons). De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritus) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos  en andere zenuwpijnen. 

Paarse fluoriet: bevordert herstel, geeft steun bij een zware operatie en heeft een positieve werking op het beenmerg, de cellen en ziektes die daaraan gerelateerd zijn zoals leukemie. Het werkt in op de intuïtie, geeft ondersteuning bij het doorbreken van spirituele blokkades en versterkt spirituele vaardigheden. Het kan je helpen in een diepe meditatieve toestand te komen. 

Groene fluoriet: werkt met name in op het hart en bevordert emotionele balans, de intuïtie en evenwicht tussen gevoel en verstand. Het absorbeert en beschermt tegen negatieve energie. Deze steen heeft een positieve werking op de maag. 

Chakra: hart (4de) ,voorhoofd (6de) en de kruin (7de)

* uitwerking van de kristal is persoonsgebonden (dus kan afwijken van bovenstaande omschrijving) 


6. Chrysopraas

IMG 3576


Chrysopraas werkt sterk zuiverend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het vermindert afhankelijkheid van de liefde en goedkeuring van anderen (en daardoor jaloezie en liefdesverdriet) en gaat dwanggedachten en dwanghandelingen tegen. Het vermindert slaapproblemen en nachtmerries en claustrofobie. Chrysopraas stimuleert een positieve houding, acceptatie en vertrouwen in zowel jezelf als het grotere geheel. De steen versterkt creativiteit en waardering voor mooie dingen en kunst. Het helpt meer open staan voor de spirituele kant van het leven en helpt in een meditatieve toestand te komen. Fysiek werkt het sterk ontgiftend en ontslakkend en stimuleert de leveractiviteit. Het heeft een positieve  werking op huidaandoeningen,ogen, jicht en onvruchtbaarheid bij vrouwen, met name als die wordt vermindert door een infectie. 

Chakra: hart (4de)

* uitwerking van de kristal is persoonsgebonden (dus kan afwijken van bovenstaande omschrijving) 


7. Regenboog kwarts

IMG 3573-1


Regenboog kwarts is ontstaan door het verhitten van bergkristal. Het is een enorm geneeskrachtige steen. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra's en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (bijvoorbeeld bij brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree. 

Chakra: alle chakra's

* uitwerking van de kristal is persoonsgebonden (dus kan afwijken van bovenstaande omschrijving) Bron: https://www.edelstenenenmineralen.nl


thumbnail scs%20version%202
     © My Sacred Crystals